MuraDrava
 
 

Novice

Fotografska razstava z naslovom No Wi-Fi: Maraton Damask-Berlin

Fotografska razstava z naslovom No Wi-Fi: Maraton Damask-Berlin
Datum: 16. 2. 2016
Razkrižje

V soboto, 6. februarja 2016, je v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje potekal dogodek, ki smo ga posvetili bližajočemu se slovenskemu kulturnemu prazniku. Uvodoma z odprtjem fotografske razstave z naslovom No Wi-Fi: Maraton Damask-Berlin, avtorjev: Nataše Juhnov in Jureta Zaunekerja, fotografov časopisa Vestnik in novinarja Andreja Bedeka, avtorja besedil.

Nenavadna razstava, ki v sebi nosi globoko sporočilno vrednost, bo v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje, na ogled do konca februarja 2016.

Odprtje razstave so z izpovedmi o doživljanju begunske krize v naših krajih obogatili: predsednica Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer, Silva Duh, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer, Maša Germšek, generalni tajnik Škofijske karitas Murska Sobota, Jožef Kociper in župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Prireditev posvečeno slovenskemu kulturnemu prazniku, smo v prvem delu povezali s človečnostjo, humanostjo. Spregovorili so ljudje, ki so begunce srečali od blizu.

V drugi del prireditve so nas popeljali učenci OŠ Razkrižje z recitacijami Prešernovih pesmi, pod mentorstvom učiteljic Cvetke Mesarič in Bojane Pergar Stolnik. Za glasbeno popestritev sta poskrbeli Iva in Anja Kuhar, ki obiskujeta Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer.

V drugem delu je mlada avtorica Jasna Jurkovič predstavila knjige o slovenskih običajih in praznikih. Jasna Jurkovič je profesorica slovenskega jezika, ki želi otrokom skozi zanimive zgodbe približati slovenske praznike in običaje. Doživeto predstavitev knjig so zaključili razkriški pevci.

Sledilo je prijetno druženje obiskovalcev z avtorji razstave in avtorico knjig. Pogostitev so pripravile članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Dogodek je povezovala Adrijana Bogdan. Za sceno je poskrbela Danica Pergar.

foto galerija